Electrocasnice mici

Cum alegi cel mai bun gratar cu afumatoare

Recomandare gratare pe carbuni cu afumatoare bune

Cel mai bun gratar pe lemne cu afumatoare se alege in functie de mai multe circumstante. Cred ca aproape oricarei persoane ii place carnea afumata la gratar. Nu multi dau atentie gratarelor profesionale cu afumatoare special conceputa in acest sens.

Afumarea este o metoda folosita de milenii pentru a conserva carnea pe perioade lungi de timp si a-i da un gust special.

Ce tip de lemn sa folosesc pentru afumare?

Sunt folosite o multime de varietate de tip de lemn pentru a afuma, diferite tipuri de lemn, fiecare avand savoare diferita a afumarii. De regula se folosesc lemne de esenta tare, fara adezivi, rasini sau orice contaminari pe ele.

Dar, inainte sa detaliem, mai este un amanunt important! Iti place sa dai foc la lemnul pentru afumatoare, sau doar il expui la caldura?

Recomandare tipuri de lemn pentru afumatoare

 • Stejarul – este cel mai des intalnit in Romania, este bine sa aveti cateva bucati, recomandam sa tineti macar 30 de minute in apa bucatile de lemn inainte sa il puneti pe cel mai bun gratar cu afumatoare pe lemne
 • Marul – folosit in anumite regiuni din tara, intensitatea afumarii este mai mare, aveti grija sa nu exagerati cu expunerea carnii pe perioade prea lungi
 • Ciresul – fiind foarte comun si usor de gasit, la fel ca si stejarul, necesita mentinerea in apa pentru o perioada mai mare de timp pentru ca arde foarte usor
 • Ulmul – desi nu prea este folosit in Romania, ulmul lasa un o afumare aparte, anumitor persoane s-ar putea sa nu le placa afumarea de la ulm
 • Artarul – este mai greu de gasit, dar este foarte bun pentru afumatori

Fiti atenti…

Recomandam sa nu inveliti carnea in staniol cand o puneti la afumatoare, scopul carnii este sa fie expusa fumului, daca o inveliti in aluminiu fumul nu va patrunde in carne.

Pentru a obtine rezultate bune este necesar un gratar pe lemne, nu un gratar electric evident.

Recomandare cel mai bun gratar pe lemne cu afumatoare

Se poate si un gratar simplu si afumatoarea separata?

Da, dar este putin mai dificil procesul.

Dar, daca aveti cantitati mari de carne de afumat, atunci o afumatoare dedicata s-ar putea sa fie necesara in aceste cazuri.

Iata si cateva modele de gratare pe lemne:

Gratar afumatoare

cel mai bun gratar cu afumatoare pe lemne

Iata un model foarte bun, ideal pentru persoanele care dau petreceri mai des, gratarul este foarte mare si veti putea pregati cantitati mai mari de carne.

Afumatoarea este si ea destul de spatioasa si usor de folosit.

Grilajele sunt portelanate si vor putea fi usor de curatat. Termometru pentru a vedea temperatura in interiorul gratarului.

Ideal este sa aprindeti carbunii intr-un vas separat si adaugati in gratar cand sunt aprinsi,

Avantaje:
 • Calitate a materialelor buna
 • Grilaje portelanate
 • Marime gratar 50 cm
 • Afumatoare eficienta
 • Usor de mutat/transportat
 • Are un raft superior special pentru a tine vasele
Dezavantaje:
 • Nu are termometru pentru afumatoare

Gratar cu afumatoare ieftin

recomandare gratar cu afumatoare ieftin pe carbuni

Probabil ca nu toti vor sa cheltuie mii de lei pe gratare, iata si un sfat de achizitie pentru cel mai bun gratar cu afumatoare ieftin.

Acest model este putin mai micut, dar ca si dotari este similar cu cel recomandat anterior. Materialele de constructie sunt foarte bune. Ideal pentru cei care vor sa cumpere un gratar cu afumatoare la un pret mai ieftin. Are grilaje suprapuse pentru gratarul principal.

Ideal este sa aprindeti carbunii intr-un vas separat si adaugati in gratar cand sunt aprinsi,

Avantaje:
 • Calitate a materialelor buna
 • Afumatoare eficienta
 • Usor de mutat/transportat
 • Are un raft superior special pentru a tine vasele
Dezavantaje:
 • Nu are termometru pentru afumatoare

 

 

Tags

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close