Mobilier exterior&interior

Cum sa alegi cele mai bune saltele de pat 2020

Ce saltea sa cumperi pentru 2020?

Vreți să alegeți una dintre cele mai bune saltele pentru pat pentru 2020? Somnul este cel mai important în viața tuturor.

Am creat acest ghid foarte bun și util pentru saltelele de pat pentru a vă facilita acest proces de alegere a saltelei noi. Cei mai importanți factori implicați în alegerea unei noi saltele au fost evidențiați mai jos.

Luați-vă timp destul, articolul este foarte lung. La sfârșitul articolului sunt recomandările noastre pentru 3 saltele din fiecare categorie: cu latex, cu arcuri și cu memory.

Aveți un top cele mai bune saltele pentru fiecare categorie dezbătută pe forum .

Dacă aveți nevoie de orice sfat, lăsați un comentariu la secțiunea din josul paginii.

1. Cat de veche este salteaua actuala?


Vârsta saltelei tale joacă un rol important în ceea ce privește alegerea uneia noi.

Ca regulă generală,

Dacă salteaua dvs. are peste 8 ani, probabil că nu este o idee proastă să aveți în vedere cumpărarea unei saltele noi.

Cu toate acestea,

Această regulă nu se aplică tuturor saltelelor.

Cu siguranță există unele care sunt capabile să reziste peste 8 ani și oferă în continuare aceeași performanță de calitate.

Dacă sunteți obositi, vă treziți cu durere, nu dormiți noaptea sau pur și simplu nu vă simțiți foarte bine odihnit, poate fi momentul să luați în considerare înlocuirea saltelei.

 

2. Ce tip de saltele am nevoie sa cumpar?


Ca sa alegi cele mai bune saltele, trebuie sa spunem ca fiecare persoană variază în funcție de preferințele personale. Cu atât de multe variante de tipuri de saltele, de multe ori aceasta poate fi cea mai grea alegere de făcut.

Nu vă faceți griji,

Mai jos am scris despre fiecare tipuri de saltele pentru a vă ajuta să vă ușurați cautarea și selecția pentru a gasi cea mai buna saltea potrivita la fiecare caz.

Cele mai bune saltele cu Memory Foam

La fel cum sună, aceste saltele constau intr-un strat din spumă de memorie. Saltelele din spumă de memorie sunt cunoscute pentru suportul lor ridicat, reducerea presiunii și conturarea corpului. Din punct de vedere istoric, spuma de memorie a avut o reputație proastă de „incalzire in timpul somnului”.

Cu toate acestea,

Multe modele mai noi de saltele cu spuma de memorie mai avansate au fost proiectate cu proprietăți superioare de răcire, creând o saltea mult mai rece decât saltele cu spume tradiționale de memorie recomandate pe forum.

Potrivite pentru: cei care vor un somn confortabil, modelarea corpului, conturul, ameliorarea presiunii și sprijin. Există un spectru larg de spume clasificate drept „spumă de memorie” și nu toate spumele de memorie sunt create egale. O opțiune bună pentru cei care vor saltele care se muleaza pe conturul corpului decât oferă multe saltele hibrid sau latex.

cele mai bune saltele cu memory foam 2019

 

Cele mai bune saltele din Latex

Construite exclusiv din spumă de latex, aceste saltele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de răcire și confortabile. Latexul este cunoscut pentru capacitatea mare de reacție, confort, respingere și răcire. Spre deosebire de cele cu memory foam, acestea au o elasticitate mai mare similara cu cele pe arcuri.

ce saltele de latex sa cumpar?

 • Potrivite pentru: cei care doresc sa se odihneasca pe o saltea cu elasticitate mai mare si răcire buna a corpului. În plus, este buna pentru cei care doresc o saltea din spumă, dar vor să stea departe de saltele cu spuma cu memorie care te afunda in saltea in timpul somnului.Plus ca durata de viata este mult mai mare decat a tuturor celorlalte saltele.

Saltelele cu arcuri

Unele dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă tipuri de saltele. Saltelele cu arcuri impachetate (cu arcuri individuale impachetate in material textil) au unul sau mai multe straturi de bobine cu arc (în general din oțel) care oferă suport și confort. Pe măsură ce tehnologia avansează, numărul, tipurile și straturile de bobine se schimbă. Un număr mai mare de bobine (arcuri) înseamnă, de obicei, un confort și suport mai bun.

 • Potrivite pentru: un somn pe un tip de saltea cu racire buna, un efect de elasticitate foarte mare, dar in acelasi timp foarte stabila chiar si pe marginile saltelei, oferind acelasi nivel de confort. Cu cat mai multe arcuri impachetate, cu atat mai bine.

saltele cu arcuri

Cele Mai Bune Saltele hibride 2020 (forum)

Construite dintr-o combinație de latex, memorie, spume poliuretanice, arcuri și / sau alte materiale, aceste saltele sunt de obicei concepute pentru a maximiza anumite beneficii, reducând în același timp efectele negative a celorlalte saltele. De exemplu, un hibrid din latex + spumă de memorie este capabil să ofere o respingere excelentă, răcire și reacție prin latex, dar oferă, de asemenea, o ușurare mare la presiune și suport din spuma de memorie.

saltea hibrida 2019

 • Potrivite pentru: persoanele care doresc cele mai bune avantaje din fiecare tip de saltele. Elasticitate mare, suport, confort și răcire. O opțiune bună, care este o alegere foarte bună pentru majoritatea celor ce nu vor mari batai de cap.

Saltelele ajustabile

După cum sugerează și numele, aceste saltele de pat oferă posibilitatea de a schimba poziția de dormit, de obicei prin ridicarea picioarelor și înclinarea spatelui. Unele dintre acestea au chiar capacitatea de a vibra, de a încălzi și / sau de a masa in timpul somnului.

De regula acestea vin la pachet impreuna cu paturile.

 • Recomandate pentru: pentru persoanele care au probleme serioase lombare, care au nevoie de a-si regla pozitia corpului intr-o anumita inclinatie. Recomandate pentru persoanele in varsta cu dureri puternice lombare, cei care sforaie, cei cu dureri cronice sau alte afectiuni medicale serioase.

saltele ajustabile 2019

 

3. Care este bugetul tău pentru saltea?


Bugetul variază de la persoană la persoană. În urmă cu doar câțiva ani, singura opțiune reală era să mergi în magazin, ceea ce aproape întotdeauna a însemnat să plătești o saltea mediocră sau să oferi primului copil născut o saltea grozavă. Industria saltelelor online ajută la schimbarea acestui lucru. Cu atât de multe companii care construiesc saltele excepționale la prețuri corecte și rezonabile, consumatorii sunt capabili să stabilească un buget modest și să obțină o saltea de pat excelentă.

În această industrie, mai mulți bani nu înseamnă întotdeauna o saltea mai bună. Prețul saltelelor magazinelor de vânzare cu amănuntul este umflat dramatic, de multe ori cu marcaje care variază între 300-1.000%.

În aproape toate cazurile, le recomand cititorilor mei să ia în considerare mai întâi achiziționarea unei saltele online. Companiile online de saltele sunt capabile să înlăture mare parte din adaos și să ofere un produs de înaltă calitate pentru aproximativ 30% din ceea ce plătiți în magazin pentru o saltea similară.

In plus, aveti ocazia sa le incercati timp de 30 de zile.

Atentie!

Nu toate magazinele accepta returnarea saltelelor decat in anumite circumstante si cu conditii destul de bine stabilite.

Pasi de stabilire a bugetului pentru saltele

 • Prețul nu reflecta calitatea întotdeauna. Ține cont ca pretul saltelei nu reflecta intotdeauna calitatea, mai ales daca o cumperi din magazinele fizice.
 • Prețul ideal pentru saltele este intre 2.000-3.000 RON pentru Romania. Este o categorie de buget pentru saltele foarte apropiate de cele de lux.
 • Ia în considerare mărimea patului și implicit al saltelei. Cu cât rama patului este mai mare cu atât prețul va crește pe măsură.
 • Nu alegeți o saltea foarte ieftină. Da, dacă vă alegeți cea mai ieftina saltea s-ar putea sa aveți mari regrete.
 • Plătiți în plus doar pentru cele mai bune saltele de calitate. O saltea de calitate superioară ar trebui să reziste minim 8-10 ani.

4. Nivel de fermitate pentru saltea?


Fermitatea este cât de tare sau moale se simte o saltea. Cea mai comună întrebare pe care o primesc de la cititorii mei este „cât de fermă este această saltea?” Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai dificile întrebări. Simțirea și fermitatea unei saltele depinde de definiția ta de moale, medie și fermă. Este extrem de subiectiv.

În plus, tipul corpului, greutatea, dimensiunea și alți factori joacă un rol important.

De multe ori consumatorii confundă sprijinul cu fermitatea. O saltea care oferă un suport bun înseamnă pur și simplu că vă menține coloana vertebrală în aliniere corectă, fără a crea puncte de presiune. Dacă o saltea nu oferă un sprijin adecvat, te vei trezi mai mult decât probabil cu dureri sau obosit dimineața. Fermitatea se referă mai mult la cât de confortabil se simte inițial o saltea. Indiferent dacă este tare sau moale, nivelul optim de fermitate merge împreună cu confortul și cu ce ați fost obișnuiți de la vechea saltea.

Mai multe companii de saltele online au dezvoltat saltele care au un confort universal. Deși există un singur nivel de fermitate oferit cu aceste saltele, structura spumelor și a designului stratificat funcționează pentru a oferi confort pentru o varietate de categorii de stiluri de dormit și de persoane (grele, ușoare, înalte, scurte, laterale, spate, stomac etc.). Construcția stratificată și materialele oferă un nivel de confort care se adaptează fiecărei persoane. Acest lucru este extrem de benefic pentru partenerii care preferă diferite niveluri de fermitate.

Exista saltele care au 2 niveluri de fermitate pe fiecare față.

Lasă-ne un mesaj în căsuța de comentarii de mai jos dacă ai nevoie de o recomandare.

În Romania sunt categorisite în 5 nivele de fermitate:

 • Saltea Ultramoale
 • Saltele Extra Ferme
 • Saltea Ferma
 • Saltea Medie
 • Saltea Moale

5. În ce poziție dormi pe saltea?


Cele mai bune saltele in functie de pozitia de dormit

Dormi pe partea laterală, spate, stomac sau un pic din fiecare. Fiecare doarme în felul său unic. Marea problemă … majoritatea oamenilor nu caută o saltea care să le sprijine stilul de dormit. Fiecare poziție de dormit are propriile sale nevoi specifice și nivelul ideal de fermitate.

Saltea de pat pentru dormit pe laterală

Cei care dorm pe laterala corpului nu rămân întotdeauna în aceeași pozițiede somn. De multe ori se rotesc, iar picioarele sunt în poziție drepte, la unul drept și unul îndoit, sau ambele îndoite. Cu această schimbare constantă, cei care dorm pe laterale au nevoie de o saltea cu rezistență la nivel moale până la mediu, de obicei ceva din intervalul 3-6 din 10 (unde 10 este cel mai ferm). O saltea moale, cu mult sprijin, va alina punctele de presiune pe gât și pe spate.

Fermitatea și sentimentul de confort sunt incredibil de importante pentru cei care dorm pe laterală, deoarece au nevoie de o saltea suficient de moale pentru a se contură în curbele corpului. O saltea prea puternică nu are contur la forma dormitorului lateral, ceea ce duce la o lipsă de sprijin care creează, de obicei, puncte de presiune care duc la dureri de spate, dureri de gât și / sau dureri de umăr.

Pentru această categorie de persoane recomandăm să se orienteze spre saltelele de latex cu nivel moale de fermitate.

O saltea prea fermă vă poate aduce puncte de presiune mari asupra gatului, umerilor și șoldurilor.

Saltele bune de pat pentru dormitul pe spate

Nivelul de fermitatea și suportul corpului sunt esențiale pentru somnul pe spate. O saltea prea moale va crea puncte de presiune asupra coloanei, neasigurând cantitatea potrivita de împingere de care au nevoie. În plus, dacă patul nu suportă bine corpul, alinierea vertebrelor va fi neliniara, ceea ce ar putea duce la probleme prelungite ale spatelui. Fermitatea ideală a saltelei este una care oferă suficient de moale pentru a elimina punctele de presiune, dar are totuși un suport (elasticitate) mai mare. De obicei, un nivel de fermitate în intervalul de saltele ferme si medii. Depinde la fel de mult și dacă persoanele sunt supraponderale, în acest caz ar trebui să sa orienteze spre saltele cu nivel ferm.

Cele mai bune saltele de dormit pe burtă (stomac)

Pentru cei care dorm pe burtă trebuie sa se orienteze să cumpere saltele cu sprijin zonal, adică diferite părți ale corpului vor fi susținute zonal cu diferite nivele de fermitate și confort. De regulă, mai ales pentru persoanele supraponderale au nevoie de saltele cu fermitate ridicată de la saltele ferme până la nivel maxim de fermitate.

Persoanele care dorm pe burtă trebuie sa țină cont și de perinile alese. O pernă mare (înaltă) ar putea să le aducă disconfort, așadar va trebui să aleagă perne foarte subțiri.

6. Care este greutatea ta?

Greutatea poate să nu pară atât de importantă, dar poate fi crucială atunci când alegeți o saltea. Scufundarea, îmbrățișarea, senzația, răcirea și sprijinul fiecărei saltele este foarte afectată de cât de mult cântărești și de tipul tău de corp.

În funcție de greutatea și tipul de corp, este posibil să aveți nevoie de un tip specific de saltea sau fermitate pentru a crea senzația și sprijinul ideal de care corpul dvs. are nevoie. Nu există o formulă perfectă sau „cea mai bună” saltea pentru toată lumea. Am oferit următoarele recomandări pentru a vă ajuta să vă găsiți salteaua potrivită în funcție de greutatea și preferințele individuale:

Alegere saltea pentru persoane sub 75 de kg

Dacă ai sub pragul de 70-75kg, o saltea cu fermitate prea mare s-ar putea sa nu te avantajeze deloc, din contră, s-ar putea să te trezești cu disconforturi sau dureri lombare. Așadar, orientați-vă spre saltele mai moi.

Cele mai bune saltele pentru persoane peste 75-80 de kg

Nivelul de fermitate urcă împreună cu greutatea corporală. Legile fizice funcționează și când dormit. Așadar, dacă ai o greutate mai mare, cele mai bune saltele de pat se aleg pe un nivel mai mare de fermitate. De regulă, majoritatea persoanelor aleg saltelele cu arcuri si cu un nivel de fermitate mare.

Cele mai bune saltele pentru persoane supraponderale

Nivelul de fermitate nu poate fi decât pentru saltele Extra Ferme, alegeți numai saltelele cu arcuri si cu nivel maxim de fermitate, topperul poate sa fie de latex cu perforații pentru o aerisire adecvată, dar neapărat să fie o saltea cu arcuri duble. Dacă găsiți modele cu nivel de susținere pe marginile saltelei este un plus. Ajută pe viitor să nu se deformeze salteaua pe mijloc.

Recomandare cele mai bune saltele de pat în 2020 (forum)

Iată și 3 modele de saltele din fiecare categorie principală de construcție: cu arcuri împachetate individual, cu spumă de memorie și latex.

Cele mai bune saltele cu arcuri impachetate

recomandare cele mai bune saltele de dormit 2019 forum

O saltea dinamică. Una dintre cele mai bune saltele din categoria celor pe arcuri împachetate individual. Cea mai buna parte a lucrurilor, este ca aceasta saltea are un topper de latex.

Deși nu este specificat, se poate pune pe ambele fete, însă numai pe o parte are topper -ul de latex

Salteaua are o grosime de 27 centimetri, fiind vorba de saltea cu arcuri, evident aerisirea este superioara celor din spuma cu memorie sau spuma de poliuretan.

Atenție!!!

Acest model este cu latimea de 160cm

Specificații tehnice

Experimentati cea mai naturala senzatie atunci cand dormiti.Sa dormi pe noua saltea Feeling este intradevar o experienta reconfortanta. Realizata din materiale de calitate superioara, salteaua are o structura complexa din arcuri impachetate individual, spuma super elastica si latex. Textilul folosit la husa este de cea mai buna calitate, o combinatie de viscoza cu poliester cu un model interesant de flori . Salteaua este alcatuita din doua parti: o baza si un topper. Baza este formata din arcuri impachetate individual denumite „pocket” acoperite de 2 straturi de spuma poliuretanica de densitate mare pentru confort sporit: spuma super elastica si latex. Arcurile individuale asigura o sustinere buna a corpului si raspund separat la presiunea exercitata asupra lor astfel incat sa nu permita deranjul partenerului in timpul somnului. Latexul este un produs natural care devine tot mai popular in randul consumatorilor. La fel ca si spuma cu memorie reactioneaza la caldura corpului permitand anatomia perfecta a corpului in timpul somnului . Cu toate acestea, nu retine caldura cum face spuma cu memorie , astfel ajuta la reglarea temperaturii corpului in timpul somnului.

Pareri PRO:
 • preț corect
 • calitate foarte bună
 • strat de latex (topper)
 • recomandata pentru cei ce dorm pe o parte
Pareri CONTRA:
 • ar fi meritat un strat mai mare de latex

Saltele bune 100% Latex + memory

cele mai bune saltele de pat de latex

Eu personal, am ales astfel de saltea din latex 100%. Nu am mai găsit pe stoc exact salteaua, dar este similară acesteia. O recomand persoanelor care dorm pe laterala și care au în jur de 100kg în greutatea corporala.

Acest model are un strat de circa 4 cm de memorie+latex, a nu se confunda cu spuma cu memorie. Are un nivel de elasticitate fantastic, după 3 ani de folosință, a mea și-a păstrat forma ca în prima zi.

Căptușeala, la fel, este de calitate foarte bună și plăcută. Cearșafurile de bumbac se lipesc foarte bine de ea, având material de cașmir și poliester pe husă. Recomandabil un pat cu somiera pentru aerisirea adecvata a saltelei. Aceasta din recomandare are o latime de 160 cm.

 

Descrieri saltele latex+memory

Miezul saltelei: 100% latex, naturalex, latex SBR si Memorylatex, Dunlop tehnologie,7 zone duritate H3/F, inaltime totala 20cm, strat de top 4cm, strat de latex 14cm+ 2cm acoperire, greutate – 75kg. Siguranta n textie pentru miezurile si acoperirile de latex, testate pentru substante nocive in conformitate cu Oko-Tex Standard 100, clasa I de produse pentru copii. Fabricat in UE.

Saltea Primo Line Latex  Memory Lux – 7 zone de confort, inaltime 20cm cu husa detasabila de inalta calitate, fabricat in UE.

● Miez din 100% latex: natural, sintetic si Memorylatex®. 7 zone de confort, fermitate / fermitate medie, inaltime totala 20 cm – 4 cm stratul superior Memorylatex® + miez latex de 14 cm + husa de 2 cm. Fermitate medie / ferma, tehnologie Dunlop, fabricata in UE..

● Husa de calitate superioara invelita – Poliester, Viscoza + Casmir – antistatic si antibacterian. Este detasabila si poate fi spalata in masina pana la 40 ° grade.

● Miezul saltelei este alcatuit din miez de latex de 14 cm cu strat de varf visco-elastic de 4 cm din Memorylatex. Miezul latex asigura stabilitatea necesara si o buna aerisire, in timp ce Visco-latexul asigura o usurare optima a presiunii si un confort sporit. Aceasta saltea, Memory-Latex este foarte recomandata persoanelor care sufera de alergii, deoarece sunt antibacteriene si hipoalergenice. Este o alegere perfecta pentru persoanele cu copii si animale de companie.

● Sub influenta caldurii corporale si a greutatii persoanei care doarme, Memorylatex® isi ajusteaza forma in mod individual, redobandind forma sa originala dupa fiecare miscare din timpul noptii astfel va ofera un sentiment confortabil si moale. Datorita celor 7 zone, umarul si soldurile se pot scufunda in saltea astfel incat coloana vertebrala sa formeze o linie dreapta si stabila. Salteaua inovatoare Visco Latex asigura o relaxare completa.

● Salteaua Primo Line Latex Memory Lux indeplineste standardele europene de calitate si este certificata de OEKO-TEX®, Confidence in Textiles STANDARD 100.

Descriere

Aveti probleme cand dormiti? Te trezesti cu o durere teribila in umeri si in zona soldului din cauza saltelei tale prea ferme si inconfortabile? Primo Line Latex Memory Lux este cea mai buna solutie pentru problema dvs.! Latexul elastic urmeaza forma corpului si relaxeaza muschii. Fara dureri articulare si de spate dimineata. Datorita proprietatilor sale naturale latexul ofera un mediu ideal de dormit fara microorganisme, acarieni si bacterii. Este antialergica si antibacteriana.

Ce este Memorylatex®?

Memorylatex® este o spuma de latex din celule microscopice. Sub influenta caldurii corporale si a greutatii corporale celulele isi schimba forma si se adapteaza formelor corpului. Presiunea asupra saltelei este distribuita astfel incat fiecare centimetru al corpului sa aiba suport. Aceasta reduce tensiunea la nivelul coloanei vertebrale si articulatiilor, relaxeaza muschii si imbunatateste circulatia, asigurand un somn sanatos.

Combinatia dintre Memorylatex si Latex

Miezul saltelei este format din strat elastic de latex de 5,5 „cu caracteristici ortopedice inalte si un strat superior de 1,5” de Memorylatex. Latexul asigura distributia corecta a greutatii corporale si pozitia fiziologica corecta a coloanei vertebrale, in timp ce latexul de memorie are grija de confortul unic si de structura anatomica ridicata.

Pareri PRO:
 • raport calitate/preț bun
 • cele mai bune pentru somnul pe o parte
 • 100% latex integrala
 • materiale de calitate
 • husă foarte bună
 • husă detașabilă și lavabilă la mașina de spălat rufe
Pareri CONTRA:
 • nu are strat memory pe ambele fete

Cea Mai Bună Saltea din Articol

Calitate - 10
Raport preț-confort - 10
Husă detașabilă de calitate - 10

10

Scor obținut

Salteaua MemoryLux cu latex câștigă acest titlu pentru cea mai bună saltea din 2020.

User Rating: 3.59 ( 9 votes)

Saltele previ cu spumă cu memorie și latex

saltele cu memory

E foarte dificil să găsești saltele pentru toate persoanele. După cum am spus și în articol, fiecare persoană are preferințe diferite. Asadar, este subiectiv să alegi sa gasesti cele mai bune recomandari sau sfaturi de achizitie de saltele.

Aceasta este foarte bună pentru majoritatea persoanelor pana la 110-120kg cu un stil de dormit pe o parte sau pe spate.

Este foarte intens promovata tehnologia Aquagel pentru spuma de memorie, care ar fi putin mai racoroasa decat spumele normale de memorie. Diferentele sa nu va asteptati sa fie uriase. Tot vor fi probleme in sezonul cald.

 

Specificații tehnice

Structura saltelei:

 • Strat Superior: 7 cm spuma memory-foam Aquagel Air-Fresh densitate 50kg/mc
 • Strat Central: 7 cm Strat central Poliuretan densitate 35kg/mc HR
 • Strat Central: 7 cm Strat central Poliuretan densitate 35kg/mc HD
 • Strat Superior:6 cm spuma Latex natural 7 zone portanta densitate 65kg/mc

Salteaua are manere laterale pentru a putea fi ridicata, intoarsa si aranjata cu usurinta pe pat.

Banda tridimensionala are rolul de a permite o aerisire interna constanta dar si de a proteja salteaua de bacterii si mucegai. Aerul trece prin banda, fiind ventilat total, salteaua ramanand uscata.Astfel umezeala acumulata in timpul somnului va fi eliminata rapid si eficient.

Fixarea componentelor se face prin matlasare pe intreaga suprafata

Poliuretan indeformabil +fibra analergica antipraf

Strat de material termoregulator, antitranspirant si antialergic de 300 gr/mp pe ambele parti ale saltelei

Strat TNT de 30 gr pe ambele parti ale saltelei

Inaltime saltea: 30 cm

Grosime Memory: 7 cm

Grosime Latex: 6 cm

Grad Fermitate: Medie

Garantie: 5 ani

Greutate recomandata: 130 kg/persoana

Material suprafata tip Organic Cotton

Bumbacul este poate cel mai cunoscut si cel mai utilizat material textil. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au descoperit nenumaratele beneficii ale acestui material. De-a lungul timpului, acesta a fost folosit ca atare sau in amestec.

Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste saltelele. Fie ca vorbim despre bumbac 100, fie de bumbac in amestec, saltelele acoperite cu acest tip de material ofera o serie de beneficii, cum ar fi: este delicat cu pielea, este rezistent in timp, permite o buna aerisire, fiind o fibra naturala, impiedica transpiratia, regland temperatura.

Beneficii:

Cele 2 straturi de poliuretan sunt traversate de o serie de canale care favorizeaza circulatia aerului avand rolul de a preveni formarea de mucegai, bacterii si acarieni. Cele 7 zone de automodelare diferita permit distribuirea uniforma a greutatii corporale pe toata suprafata mentinand o pozitie corecta a coloanei vertebrale. Astfel, se asigura o circulatie optima a sangelui si se evita furnicaturile.

Salteaua AquaGel are proprietatea de a scadea temperature cu 3-4 grade C datorita stratului de Memory Foam cu insertie de gel. Disipa caldura uniform imprastiata pe toata suprafata saltelei si mentine o temperatura placuta si de lunga durata. Salteaua are un efect de fresh si o senzatie de prospetime.

Spuma vasco-elastica memory reactioneaza la greutatea si caldura corpului oferind suport pe toata perioada somnului. Spuma din interior se adapteaza formei corpului in timp ce stai intins pe ea, ajutind la reducerea tensiunii articulatiilor.

Structura saltelei de memorie are caracteristici excelente si face salteaua ortopedica. In acelasi timp are beneficii anatomice excelente pentru circulatie si pentru coloana vertebrala.

De fapt acest material, reduce punctele de presiune, imbunatateste fluxul de trafic si permite coloanei vertebrale si a articulatiilor sa se odihneasca intr – un mod natural, fara stres si tensiune musculara. Ofera un sentiment total de bunastare si luminozitate.

Coloana este intotdeauna corecta si prin urmare sunt saltele excelente pentru cei care sufera de scolioza, hernie, sciatica.

Întretinere:

Aspirarea periodica  a saltelei. Nu utiliza produse de curatare lichide pe salteaua ta. Unele din aceste substante o pot deteriora ireversibil. Pentru cresterea confortului si marirea duratei de utilizare a saltelei alege o somiera corespunzatoare. Evita umezirea saltelei! Protejeaza salteaua de apa sau alte lichide cu o protectie de saltea impermeabila. Folosirea unei huse de protectie este recomandata, pentru a proteja salteaua de elementele externe (praf, mizerie, transpiratie) Cand se schimba lenjeria, este recomandat ca si salteaua sa fie lasata sa respire, intr-o camera aerisita.

Salteaua se curata frecvent si numai cu aspiratorul. Este bine ca saltelele sa fie intoarse odata la trei luni pentru a asigura uzura uniforma,inversand zona superioara (de cap) cu cea inferioara (de picioare).

Salteaua daca este rulata se asteapta 24 ore dupa care se poate folosi.

Pareri PRO:
 • destul de dinamica (se potriveste majoritatii persoanelor)
 • spuma cu memorie de calitate superioara
 • 7 zone de sprijin cu diferite grade de fermitate
 • are straturi multiple (inclusiv latex)
 • strat de 7 cm de spuma cu memorie
 • husa de bumbac
 • are manere de ridicare
Pareri CONTRA:
 • se incinta ușor pe perioadele cu nopti foarte calzi
 • nu are husa detasabila
 • aerisire deficitară

Tags

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2020, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

comentarii

 1. Buna, am citit acest forum si foarte bine am facut. Nu stiam ce saltea sa achizitionez. Am ales sa cumpar pe cea recomandata aici, saltea din latex 100%. Am inteles ca saltelele de latex sunt cele mai bune saltele si sunt pentru cei care dorm pe o parte si nu regret nici o clipa. Multumesc mult pentru recomandari.

  1. Buna Andrada,
   Ma bucur ca ti-a fost util acest articol despre alegerea saltelei potrivite. Intr-adevar, saltele din latex sunt cel mai potrivite pentru aceia care dorm pe o parte a corpului. Sunt mult mai bune si ca durata de viata. Si din punct de vedere al confortului sunt printre cele mai bune si confortabile saltele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button
Close