Mobilier exterior&interior

Recomandare cele mai bune saltele de pat 2019

Ce saltea sa alegi buna pentru 2019?

Vrei sa alegi una dintre cele mai bune saltele pentru pat din 2019? Somnul este cel mai important in viata tuturor.

Am creat următorul ghid pentru saltele pentru a vă facilita acest proces de alegere a saltelei noi. Cei mai importanți factori implicați în alegerea unei noi saltele au fost evidențiați mai jos.

Luați-vă timp destul, articolul este foarte lung. La sfârșitul articolului sunt recomandările noastre pentru 3 saltele din fiecare categorie: cu latex, cu arcuri si cu memory.

Dacă aveți nevoie de orice sfat, lăsați un comentariu la secțiunea din josul paginii.

1. Cat de veche este salteaua actuala?


Vârsta saltelei tale joacă un rol important în ceea ce privește alegerea uneia noi.

Ca regulă generală,

Dacă salteaua dvs. are peste 8 ani, probabil că nu este o idee proastă să aveți în vedere cumpărarea unei saltele noi.

Cu toate acestea,

Această regulă nu se aplică tuturor saltelelor.

Cu siguranță există unele care sunt capabile să reziste peste 8 ani și oferă în continuare aceeași performanță de calitate.

Dacă sunteți obositi, vă treziți cu durere, nu dormiți noaptea sau pur și simplu nu vă simțiți foarte bine odihnit, poate fi momentul să luați în considerare înlocuirea saltelei.

 

2. Ce tip de saltele am nevoie sa cumpar?


Ca sa alegi cele mai bune saltele, trebuie sa spunem ca fiecare persoană variază în funcție de preferințele personale. Cu atât de multe variante de tipuri de saltele, de multe ori aceasta poate fi cea mai grea alegere de făcut.

Nu vă faceți griji,

Mai jos am scris despre fiecare tipuri de saltele pentru a vă ajuta să vă ușurați cautarea și selecția pentru a gasi cea mai buna saltea potrivita la fiecare caz.

Cele mai bune saltele cu Memory Foam

La fel cum sună, aceste saltele constau intr-un strat din spumă de memorie. Saltelele din spumă de memorie sunt cunoscute pentru suportul lor ridicat, reducerea presiunii și conturarea corpului. Din punct de vedere istoric, spuma de memorie a avut o reputație proastă de „incalzire in timpul somnului”.

Cu toate acestea,

Multe modele mai noi de saltele cu spuma de memorie mai avansate au fost proiectate cu proprietăți superioare de răcire, creând o saltea mult mai rece decât saltele cu spume tradiționale de memorie.

 • Potrivite pentru: cei care vor un somn confortabil, modelarea corpului, conturul, ameliorarea presiunii și sprijin. Există un spectru larg de spume clasificate drept „spumă de memorie” și nu toate spumele de memorie sunt create egale. O opțiune bună pentru cei care vor saltele care se muleaza pe conturul corpului decât oferă multe saltele hibrid sau latex.

cele mai bune saltele cu memory foam 2019

Cele mai bune saltele din Latex

Construite exclusiv din spumă de latex, aceste saltele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de răcire și confort. Latexul este cunoscut pentru capacitatea mare de reacție, confort, respingere și răcire. Spre deosebire de cele cu memory foam, acestea au o elasticitate mai mare similara cu cele pe arcuri.

 • Potrivite pentru: cei care doresc sa se odihneasca pe o saltea cu elasticitate mai mare si răcire buna a corpului. În plus, este buna pentru cei care doresc o saltea din spumă, dar vor să stea departe de saltele cu spuma cu memorie care te afunda in saltea in timpul somnului.Plus ca durata de viata este mult mai mare decat a tuturor celorlalte saltele.

ce saltele de latex sa cumpar?

Saltelele cu arcuri

Unele dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă tipuri de saltele. Saltelele cu arcuri impachetate (cu arcuri individuale impachetate in material textil) au unul sau mai multe straturi de bobine cu arc (în general din oțel) care oferă suport și confort. Pe măsură ce tehnologia avansează, numărul, tipurile și straturile de bobine se schimbă. Un număr mai mare de bobine (arcuri) înseamnă, de obicei, un confort și suport mai bun.

 • Potrivite pentru: un somn pe un tip de saltea cu racire buna, un efect de elasticitate foarte mare, dar in acelasi timp foarte stabila chiar si pe marginile saltelei, oferind acelasi nivel de confort. Cu cat mai multe arcuri impachetate, cu atat mai bine.

saltele cu arcuri

Saltele hibride

Construite dintr-o combinație de latex, memorie, spume poliuretanice, arcuri și / sau alte materiale, aceste saltele sunt de obicei concepute pentru a maximiza anumite beneficii, reducând în același timp efectele negative a celorlalte saltele. De exemplu, un hibrid din latex + spumă de memorie este capabil să ofere o respingere excelentă, răcire și reacție prin latex, dar oferă, de asemenea, o ușurare mare la presiune și suport din spuma de memorie.

 • Potrivite pentru: persoanele care doresc cele mai bune avantaje din fiecare tip de saltele. Elasticitate mare, suport, confort și răcire. O opțiune bună, care este o alegere foarte bună pentru majoritatea celor ce nu vor mari batai de cap.

saltea hibrida 2019

Saltelele ajustabile

După cum sugerează și numele, aceste saltele de pat oferă posibilitatea de a schimba poziția de dormit, de obicei prin ridicarea picioarelor și înclinarea spatelui. Unele dintre acestea au chiar capacitatea de a vibra, de a încălzi și / sau de a masa in timpul somnului.

De regula acestea vin la pachet impreuna cu paturile.

 • Recomandate pentru: pentru persoanele care au probleme serioase lombare, care au nevoie de a-si regla pozitia corpului intr-o anumita inclinatie. Recomandate pentru persoanele in varsta cu dureri puternice lombare, cei care sforaie, cei cu dureri cronice sau alte afectiuni medicale serioase.

saltele ajustabile 2019

3. Care este bugetul tău pentru saltea?


Bugetul variază de la persoană la persoană. În urmă cu doar câțiva ani, singura opțiune reală era să mergi în magazin, ceea ce aproape întotdeauna a însemnat să plătești o saltea mediocră sau să oferi primului copil născut o saltea grozavă. Industria saltelelor online ajută la schimbarea acestui lucru. Cu atât de multe companii care construiesc saltele excepționale la prețuri corecte și rezonabile, consumatorii sunt capabili să stabilească un buget modest și să obțină o saltea de pat excelentă.

În această industrie, mai mulți bani nu înseamnă întotdeauna o saltea mai bună. Prețul saltelelor magazinelor de vânzare cu amănuntul este umflat dramatic, de multe ori cu marcaje care variază între 300-1.000%.

În aproape toate cazurile, le recomand cititorilor mei să ia în considerare mai întâi achiziționarea unei saltele online. Companiile online de saltele sunt capabile să înlăture mare parte din adaos și să ofere un produs de înaltă calitate pentru aproximativ 30% din ceea ce plătiți în magazin pentru o saltea similară.

In plus, aveti ocazia sa le incercati timp de 30 de zile.

Atentie!

Nu toate magazinele accepta returnarea saltelelor decat in anumite circumstante si cu conditii destul de bine stabilite.

Pasi de stabilire a bugetului pentru saltele

 1. Prețul nu reflecta calitatea întotdeauna. Ține cont ca pretul saltelei nu reflecta intotdeauna calitatea, mai ales daca o cumperi din magazinele fizice.
 2. Prețul ideal pentru saltele este intre 2.000-3.000 RON pentru Romania. Este o categorie de buget pentru saltele foarte apropiate de cele de lux.
 3. Ia în considerare mărimea patului și implicit al saltelei. Cu cât rama patului este mai mare cu atât prețul va crește pe măsură.
 4. Nu alegeți o saltea foarte ieftină. Da, dacă vă alegeți cea mai ieftina saltea s-ar putea sa aveți mari regrete.
 5. Plătiți în plus doar pentru cele mai bune saltele de calitate. O saltea de calitate superioară ar trebui să reziste minim 8-10 ani.

4. Ce nivel de fermitate vrei sa aibă salteaua?


Fermitatea este cât de tare sau moale se simte o saltea. Cea mai comună întrebare pe care o primesc de la cititorii mei este „cât de fermă este această saltea?” Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai dificile întrebări. Simțirea și fermitatea unei saltele depinde de definiția ta de moale, medie și fermă. Este extrem de subiectiv.

În plus, tipul corpului, greutatea, dimensiunea și alți factori joacă un rol important.

De multe ori consumatorii confundă sprijinul cu fermitatea. O saltea care oferă un suport bun înseamnă pur și simplu că vă menține coloana vertebrală în aliniere corectă, fără a crea puncte de presiune. Dacă o saltea nu oferă un sprijin adecvat, te vei trezi mai mult decât probabil cu dureri sau obosit dimineața. Fermitatea se referă mai mult la cât de confortabil se simte inițial o saltea. Indiferent dacă este tare sau moale, nivelul optim de fermitate merge împreună cu confortul și cu ce ați fost obișnuiți de la vechea saltea.

Mai multe companii de saltele online au dezvoltat saltele care au un confort universal. Deși există un singur nivel de fermitate oferit cu aceste saltele, structura spumelor și a designului stratificat funcționează pentru a oferi confort pentru o varietate de categorii de stiluri de dormit și de persoane (grele, ușoare, înalte, scurte, laterale, spate, stomac etc.). Construcția stratificată și materialele oferă un nivel de confort care se adaptează fiecărei persoane. Acest lucru este extrem de benefic pentru partenerii care preferă diferite niveluri de fermitate.

Exista saltele care au 2 niveluri de fermitate pe fiecare față.

Lasă-ne un mesaj în căsuța de comentarii de mai jos dacă ai nevoie de o recomandare.

În Romania sunt categorisite în 5 nivele de fermitate:

 1. Saltea Ultramoale
 2. Saltele Extra Ferme
 3. Saltea Ferma
 4. Saltea Medie
 5. Saltea Moale

5. În ce poziție dormi pe saltea?

Cele mai bune saltele in functie de pozitia de dormit

Dormi pe partea laterală, spate, stomac sau un pic din fiecare. Fiecare doarme în felul său unic. Marea problemă … majoritatea oamenilor nu caută o saltea care să le sprijine stilul de dormit. Fiecare poziție de dormit are propriile sale nevoi specifice și nivelul ideal de fermitate.

Saltea de pat pentru dormit pe laterală

Cei care dorm pe laterala corpului nu rămân întotdeauna în aceeași poziție. De multe ori se rotesc, iar picioarele sunt în poziție drepte, la unul drept și unul îndoit, sau ambele îndoite. Cu această schimbare constantă, cei care dorm pe laterale au nevoie de o saltea cu rezistență la nivel moale până la mediu, de obicei ceva din intervalul 3-6 din 10 (unde 10 este cel mai ferm). O saltea moale, cu mult sprijin, va alina punctele de presiune pe gât și pe spate.

Fermitatea și sentimentul de confort sunt incredibil de importante pentru cei care dorm pe laterală, deoarece au nevoie de o saltea suficient de moale pentru a se contură în curbele corpului. O saltea prea puternică nu are contur la forma dormitorului lateral, ceea ce duce la o lipsă de sprijin care creează, de obicei, puncte de presiune care duc la dureri de spate, dureri de gât și / sau dureri de umăr.

Pentru această categorie de persoane recomandăm să se orienteze spre saltelele de latex cu nivel moale de fermitate.

O saltea prea fermă vă poate aduce puncte de presiune mari asupra gatului, umerilor și șoldurilor.

Saltele bune de pat pentru dormitul pe spate

Nivelul de fermitatea și suportul corpului sunt esențiale pentru somnul pe spate. O saltea prea moale va crea puncte de presiune asupra coloanei, neasigurând cantitatea potrivita de împingere de care au nevoie. În plus, dacă patul nu suportă bine corpul, alinierea vertebrelor va fi neliniara, ceea ce ar putea duce la probleme prelungite ale spatelui. Fermitatea ideală a saltelei este una care oferă suficient de moale pentru a elimina punctele de presiune, dar are totuși un suport (elasticitate) mai mare. De obicei, un nivel de fermitate în intervalul de saltele ferme si medii. Depinde la fel de mult și dacă persoanele sunt supraponderale, în acest caz ar trebui să sa orienteze spre saltele cu nivel ferm.

Cele mai bune saltele de dormit pe burtă (stomac)

Pentru cei care dorm pe burtă trebuie sa se orienteze să cumpere saltele cu sprijin zonal, adică diferite părți ale corpului vor fi susținute zonal cu diferite nivele de fermitate și confort. De regulă, mai ales pentru persoanele supraponderale au nevoie de saltele cu fermitate ridicată de la saltele ferme până la nivel maxim de fermitate.

Persoanele care dorm pe burtă trebuie sa țină cont și de perinile alese. O pernă mare (înaltă) ar putea să le aducă disconfort, așadar va trebui să aleagă perne foarte subțiri.

6. Care este greutatea ta?

Greutatea poate să nu pară atât de importantă, dar poate fi crucială atunci când alegeți o saltea. Scufundarea, îmbrățișarea, senzația, răcirea și sprijinul fiecărei saltele este foarte afectată de cât de mult cântărești și de tipul tău de corp.

În funcție de greutatea și tipul de corp, este posibil să aveți nevoie de un tip specific de saltea sau fermitate pentru a crea senzația și sprijinul ideal de care corpul dvs. are nevoie. Nu există o formulă perfectă sau „cea mai bună” saltea pentru toată lumea. Am oferit următoarele recomandări pentru a vă ajuta să vă găsiți salteaua potrivită în funcție de greutatea și preferințele individuale:

Alegere saltea pentru persoane sub 75 de kg

Dacă ai sub pragul de 70-75kg, o saltea cu fermitate prea mare s-ar putea sa nu te avantajeze deloc, din contră, s-ar putea să te trezești cu disconforturi sau dureri lombare. Așadar, orientați-vă spre saltele mai moi.

Cele mai bune saltele pentru persoane peste 75-80 de kg

Nivelul de fermitate urcă împreună cu greutatea corporală. Legile fizice funcționează și când dormit. Așadar, daca ai o greutate mai mare, cele mai bune saltele de pat se aleg pe un nivel mai mare de fermitate. De regulă, majoritatea persoanelor aleg saltelele cu arcuri si cu un nivel de fermitate mare.

Cele mai bune saltele pentru persoane supraponderale

Nivelul de fermitate nu poate fi decat pentru saltele Extra Ferme, alegeți numai saltelele cu arcuri si cu nivel maxim de fermitate, topperul poate sa fie de latex cu perforații pentru o aerisire adecvată, dar neapărat să fie o saltea cu arcuri duble. Dacă găsiți modele cu nivel de susținere pe marginile saltelei este un plus. Ajută pe viitor să nu se deformeze salteaua pe mijloc.

Recomandare cele mai bune saltele de pat in 2019

Iată și 3 modele de saltele din fiecare categorie principală de construcție: cu arcuri împachetate individual, cu spumă de memorie și latex.

Saltea cu arcuri reversibilă Best Sleep

saltea de pat cu arcuri

O saltea dinamică. Una dintre cele mai bune saltele din categoria celor pe arcuri. Are 2 fete cu nivele diferite de fermitate. Una moale care poate fi folosita in sezonul rece, iar partea opusa este cu nivel de fermitate mai mare, ideală pentru sezonul de vară.

Salteaua are o grosime de 25 cm, fiind vorba de saltea cu arcuri, evident aerisirea este superioara celor din spuma cu memorie sau latex.

Atenție!

Acest model este cu latimea de 160cm

Pareri PRO:

 • Este cu 2 fețe reversibile
 • Arcurile sunt de calitate bună, învelite în material textil și umplute cu spumă poliuretanică
 • 2 nivele de fermitate diferite pe fiecare față
 • Prețul este corect

Pareri CONTRA:

 • Nerecomandată persoanelor peste 130 kg
Saltea de pat din latex Primo Line

cele mai bune saltele de pat de latex

Eu personal, am mers pe astfel de saltea din latex 100%. Nu am gasit pe stoc exact salteaua, dar este similară acesteia. O recomand persoanelor care dorm pe laterala si au sub 100kg in greutate.

Acest model are un strat de circa 4 cm de memorylatex, a nu se confunda cu spuma cu memorie. Are un nivel de elasticitate fantastic, dupa 3 ani de folosință, a mea si-a pastrat forma ca in prima zi.

Captuseala, la fel, este de calitate foarte buna si placuta. Cearsafurile de bumbac se lipesc foarte bine de ea, avand material de casmir si poliester pe husă. Recomandabil un pat cu somiera pentru aerisirea adecvata a saltelei. Aceasta din recomandare are o latime de 160 cm.

Pareri PRO:

 • rezistenta in timp
 • latex cu perforatii pentru o aerisire adecvata
 • 100% latex integrala
 • are 7 zone de confort cu diferite nivele de fermitate
 • husa groasa de 2 cm
 • husa este detasabila si lavabila

Pareri CONTRA:

 • singurul minus este ca nu are strat de memorylatex pe ambele fețe
Saltea cu memorie Previ

saltele cu memory

E foarte dificil să găsești saltele pentru toate persoanele. După cum am spus și în articol, fiecare persoană are preferințe diferite. Asadar, este subiectiv să alegi sa gasesti cele mai bune recomandari sau sfaturi de achizitie de saltele.

Aceasta este foarte bună pentru majoritatea persoanelor pana la 110-120kg cu un stil de dormit pe o parte sau pe spate.

Este foarte intens promovata tehnologia Aquagel pentru spuma de memorie, care ar fi putin mai racoroasa decat spumele normale de memorie. Diferentele sa nu va asteptati sa fie uriase. Tot vor fi probleme in sezonul cald.

Pareri PRO:

 • destul de dinamica (se potriveste majoritatii persoanelor)
 • spuma cu memorie de calitate superioara
 • 7 zone de sprijin cu diferite grade de fermitate
 • are straturi multiple (inclusiv latex)
 • strat de 7 cm de spuma cu memorie
 • husa de bumbac
 • are manere de ridicare

Pareri CONTRA:

 • se incinta pe perioadele cu nopti foarte calzi
 • nu are husa detasabila
 • aerisire deficitară
Tags

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră.

comentarii

 1. Buna, am citit acest forum si foarte bine am facut. Nu stiam ce saltea sa achizitionez. Am ales sa cumpar pe cea recomandata aici, saltea din latex 100%. Am inteles ca saltelele de latex sunt cele mai bune saltele si sunt pentru cei care dorm pe o parte si nu regret nici o clipa. Multumesc mult pentru recomandari.

  1. Buna Andrada,
   Ma bucur ca ti-a fost util acest articol despre alegerea saltelei potrivite. Intr-adevar, saltele din latex sunt cel mai potrivite pentru aceia care dorm pe o parte a corpului. Sunt mult mai bune si ca durata de viata. Si din punct de vedere al confortului sunt printre cele mai bune si confortabile saltele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button