Ustensile bucătărie

Top cele mai bune cuțite de bucătărie.

Ce cuțite pentru bucătărie să cumpăr?

O usensilă esentială în orice bucătărie, cuțitul este o investiție importantă. Asigurați-vă că o să cumpărați cele mai bune cuțite de bucătărie pentru dumneavoastră. Cu ajutorul ghidului nostru pentru tipurile de cuțite după funcție.

Când vine vorba de sarcinile din bucătărie, nu veți ajunge prea departe fără evident câteva cuțite de bucătărie. Cu prețul cuțitelor premium care ajung la sute de lei, uneori mii de lei, alegerea modelului potrivit pentru dvs. este ceva de luat în considerare.

Iata cateva tipuri de cuțite de bucătărie:

Cuțitul de legume

Acest tip de cuțit este foarte mic, atat lama, cat și coada cuțitului. Este conceput pentru produse alimentare mici. De regula este folosit pentru taieturi de detalii, se mai taie cu el direct din mana.

Iata si recomandarea noastră de cutit special pentru legume/fructe:

Cutit Fiskars, pentru legume, 12 cm Norr (FSC)

Cutit de legume

Cuțitul flexibil pentru decojire

Acest cutit este fantastic pentru decojirea portocalelor și alte fructe citrice, și pentru felierea subțire a roșiilor, precum și pregătirea de legume generale. Are 2 particularitati ce il separa de alte cutite.

Lama este zimțată și flexibilă sau indoită. Ceea ce înseamnă că acest cuțit nu va fi ascuțit niciodată.

De multe ori, prețul este prohibitiv.

Iată un model ieftin

Cuțitul bucătarului (cuțit chef universal)

Acest cuțit de bucătărie  este pentru uz universal, în general va aborda o mulțime de preparate, de la tăierea fină a plantelor; pregătirea majorității alimentelor, precum și tăierea cu precizie a legumelor. Ele vin într-o gamă de dimensiuni (orice de la o lamă de 15 la 36 cm), așa că asigurați-vă că cumpărați unul pe care vă simțiți confortabil folosind-ul – nu tuturor le place un cuțit mare. Mânerul trebuie să se potrivească ușor în mâna și să se simtă bine echilibrat.

Aici recomand un cuțit de buget putin mai mare pentru că va fi folosit la majoritatea task-urilor în bucătărie.

Nu trebuie neaparat să fie foarte scump. Prețul este tardiv, fiecare cheltuie cat îi permite bugetul.

Iată și o recomandare pentru un cuțit din clasa medie.

CUTIT DE PÂINE

Nu cred că este necesar să mai spun pentru ce este folosit acest tip de cuțit.

Are particularitatea că este cu lama foarte lungă și zimțată.

CUȚITUL MĂCELARULUI

Genul de cuțit cand vreți să macelăriți pe cineva. Bineînțeles din regnul animal, sper.

Acest cuțit are lama de regulă foarte lată, este folosit în special la tranșarea cărnii și dezosare.

A nu se confunda cu funcția de satâr de sfărâmare a oaselor.

Iată și recomandarea:

CUȚIT FILETARE PEȘTE

Un cuțit care nu trebuie sa lipsească din nici o bucătărie. Îl puteți deosebi în special după forma lamei, este foarte ingustă și varful lamei foarte subtire și ascuțit.

Special conceput pentru filetarea peștelui.

CUȚIT SANTOKU (bucătaria asiatică)

Un cuțit universal, este popular pentru cei cărora le place bucătăria asiatică, este folosit la toate taskurile.

Are particularitatea lamei, este extrem de lată, unele modele au mici protuberanțe aproape de tăișul lamei, este foarte rigid, nu neapărat foarte greu.

Coama lamei este puțin atipică.

Asadar, am vorbit despre diferite tipuri de cuțite, împărțite pe categorii de uz.

Haideți să vorbim și despre materialele din care sunt confecționate lamele cuțitelor.

De multe ori materialele din care sunt produse se reflectă în prețul cuțitelor.

Principalele categorii de lame de cuțite de bucătărie

-OȚEL INOXIDABIL , de regula sunt cele mai ieftine cuțite, dezavantajul este că se tocesc foarte repede și necesită ascuțirea periodică.

-OȚEL CARBON, este mai tare, casant, nu se poate indoi, are avantajul că poate fi ușor de ascuțit, dezavantajul este că este mai scump.

-LAMĂ DAMASCUS, are un look uimitor, este o combinație de materiale, oțel carbon la mijloc și straturi externe de oțel inoxidabil. Are avantajul că poate fi ascuțit comparabil cu o lamă de ras. Este foarte durabil, usor de intreținut/ascuțit. Odată cu trecerea timpului capătă o patină specială, apreciată de bucătari.

-LAMĂ CERAMICĂ, are avantajul că este extrem de ascuțită, dar din păcate este și singurul avantaj. Părțile negative sunt foarte multe, este casant, nu poate fi folosit decît pe tocătoare de lemn, nu poate fi ascuțit, nu este durabil în timp.

Acestea sunt principalele materiale de confecționare a lamelor de cuțite.

Mânerele sunt de diferite materiale: plastic, lemn, cauciuc sintetic, etc.

Nu am vorbit în acest articol despre cuțitele din gama premium, clasa de top a cutitelor de bucătar.

O să vorbesc intr-un articol pe viitor pentru a nu lungi acest articol.

Dar, iată un cuțit pe care il recomand

Recomandare cel mai bun cuțit Chef de bucatarie

Cutit CHEF KASUMI – multilayer

cutit premium

 

Tags

xTz

Urmărim cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă aratăm ce este nou, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close