Electrocasnice mari

Ghid alegere cel mai bun frigider

Recomandare combina frigorifica buna pentru 2019

Da, când cumpărăți un frigider, căutați aparatul cel mai potrivit pentru menținerea hranei proaspete la rece. Dar aceasta nu este singura prioritate pe listă: designul bucatariei, obiceiurile alimentare, bugetul și dezbaterea vechiului congelator/frigider pe partea de sus față de congelator . Ai putea cheltui de la 1000 de lei pana la 15.000 ron. Iată la ce ar trebui să vă gândiți înainte de a vă cheltui banii.

1.Spatiul din bucatarie alocat pentru frigider

Nu puteți avea un frigider mai mare decat spatiul liber pe care il aveti in bucatarie, așa că începeți prin măsurarea spatiului destinat. O combina frigorifica are nevoie de cativa centimetri in plus in jurul tuturor partilor astfel incat sa functioneze eficient si aerul sa poata circula. De asemenea, rețineți cât de largi pot fi deschise ușile și verificați dacă aveți o distanță adecvată. Asigurați-vă că ușa se deschide în direcția corectă și, dacă nu, verificati in specificatiile combinei frigorifice daca directia de deschidere se poate muta (usi reversibile). Anumite modele permit mutarea manerului si a balamalelor de pe stanga pe dreapta si vice-versa. Puteti sa mergeti si pe un model incorporabil, depinde foarte mult de configuratia mobilierului din bucatarie, daca are spatii special concepute pentru frigidere, plite pe inductie si cuptoare incorporabile.

Dacă sunteți atrași de un „model slim” (nu va ieși dincolo de blaturile dvs.) pentru un aspect curat încorporat, amintiți-vă că este posibil să nu vă asigure destul volum cubic sa inmagazinati alimentele.

2.Obiceiurile tale alimentare

Dacă gătiți adesea alimente proaspete, este posibil să vă doriti un model cu congelatorul in partea inferioara (în partea de jos), iar alimentele pentru racire sa fie in partea superioara. Daca obiceiurile dvs. alimentare se bazeaza foarte mult pe hrana congelata, poate vreti sa mergeti pe un model de combina frigorifica cu congelatorul deasupra.

O combina frigorifica cu 2 usi, ofera ambelor situatie un compromis. Si veti avea rafturi dedicate pentru fiecare tip de mancare, fie ca ai o pizza ramasa de la o seara anterioara, majoritatea frigiderelor o poate mentine fresh peste noapte.

3. Familia ta

O unitate frigorifica cu usa dubla este o alegere bună pentru familiile cu multi copii, persoanele cu handicap sau persoanele în vârstă – în frigider sau congelator, puteți stoca obiecte pe rafturile inferioare sau superioare pentru a avea acces ușor. Combinele frigorifice duble faciliteaza accesul mai usor la alimente si pentru copii, dar si pentru persoanele cu dizabilitati, aveti destule rafturi de stocare in partile inferioare pentru a facilita accesul usor.

4. Bugetul tău alocat pentru frigider

Suporturile tradiționale de top, cu congelatorul de deasupra și frigiderul de dedesubt, sunt cele mai puțin costisitoare pentru depozitarea alimentelor. Finisajul exterior poate afecta prețul, deci luați în considerare cât de important este să aveți o combina frigorifica din oțel inoxidabil, o culoare la modă sau inox fals, rezistent la amprente.

Iar luați în considerare distribuitorul pentru gheața sau apă rece acestea se adaugă la prețul de cumpărare și costurile cu energia electrică, iar aceste caracteristici sunt cel mai probabil să nu fie necesare. Dacă sunteți dispus să cheltuiți mai mult pe unele facilități speciale, noile frigidere high-end au caracteristici tech, cum ar fi conectivitatea la Internet,  patru uși și compartimente care pot servi fie ca congelator, fie ca frigider. Personal, va recomand sa nu va orientati spre caracteristica unui frigider cu dispensor de apa rece, nu sa il folositi decat la primele utilizari, dupa un timp o sa uitati de el. Un cost suplimentar nu este justificat. Cat despre dispensor extern de gheata, depinde de voi in mare parte, daca pregatiti des bauturi care necesita gheata, atunci puteti arunca o privire la aceasta optiune.

5. Factura de energie

De obicei, frigiderul reprezintă până la 15% din consumul total de energie al unei locuințe, așa că citiți cu atenție etichetele certificarilor energetice. Și amintiți-vă acest avertisment: Combinele frigorifice cu dispensoare de apă și gheață încorporate sunt consuma electricitate in plus și nu sunt incluse în estimările privind consumul de energie – ele vor adăuga până la 20% la costul de funcționare.

Frigiderele cu congelatoare montate sus utilizează cu 10 până la 25% mai puțină energie electrică decât celelalte configurații. Ceea ce este util să vă amintiți în timp ce faceți cumpărăturile și comparați.

6. Obiceiurile tale de curățenie

recomandare frigider (combina frigorifica)

Oțelul inoxidabil arată frumos atunci când este curat, dar lasa amprente de degete foarte usor. Obțineți aspectul, dar o sa trebuiasca sa il stergeti constant, alegând un model cu finisaj inoxidabil. Rafturile din sticlă  care conțin scurgerile (în loc de rafturile din sârmă) sunt de asemenea ușor de curățat.

RECOMANDARE CEL MAI BUN FRIGIDER

Combina frigorifica Beko

combina frigorifica - frigider 2018

Un frigider nu destul de ieftin, dar cu un raport calitate-pret-consum foarte bun.Frigiderul este destul de inalt, daca nu aveti un loc perfect drept unde sa fie amplasat o sa aveti probleme la deschiderea/inchiderea usii. Este foarte bine compartimentat si e foarte incapator. Nivelul de decibeli este insesizabil. Nu este anti amprenta.
Atentie! Nu vine cu kitul pentru usi reversibile, daca aveti nevoie de schimbarea deschiderii usilor, puteti vorbi cu cei de la service si va ajuta sa va schimbe tipul de deschidere.

Acest model are un consum foarte mic de energie, a fost printre multele caracteristici la care ne-am uitat inainte de a-l recomanda ca fiind cel mai bun din aceasta categorie de combine frigorifice.

Pareri pro:

  • consum mic de energie
  • compartimentare eficienta
  • afisaj lcd pentru temperaturi
  • design modernist
  • reglarea temperaturi fara a fi deschis

Pareri contra:

  • lasa amprente
  • nu ar fi tocmai un dezavantaj faptul ca are kitul de schimbare a balamalelor, dar se poate face la service.

Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos, un feedback ne este de folos din partea cititorilor.

 

 

Punctaj obtinut frigider Beko

Design - 9.8
Eficienta energetica - 9.6
Volum - 9.5
Pret - 10

9.7

Punctaj total

O combina frigorifica ( frigider ) cu un design modern, am tinut cont de mai multe criterii pentru a-l putea recomanda.

User Rating: 5 ( 1 votes)
Tags

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2020, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close