Casa

Gratar de gradina – alegerea celui mai bun

Recomandare gratar de gradina

Când vine primăvara și vara, este comun să mirosi aroma de mâncare la gratar de gradina în aer. Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a face o friptură perfectă este alegerea unui gratar de gradina potrivit. Există multe tipuri și dimensiuni de grătare, precum și caracteristici speciale de luat în considerare. Evaluați nevoile dvs. de grătar și cântăriți opțiunile pentru a găsi cea perfectă pentru dvs.

Alegeti tipul de gratar de gradina

tipuri de gratare de exterior

1.Alegeți cu un gratar de gradina cucărbune dacă sunteți răbdător și vă place aroma unică. Grătarele de cărbune sunt cele mai frecvente tipuri de grătar și sunt cele mai accesibile, costând de obicei între 400 și 1500 de lei pentru o calitate superioară. Mulți îi preferă pentru gustul deosebit de fum care le furnizează prin faptul că este alimentat cu cărbune. Grătarele cu cărbune necesită mai mult timp pentru a pregăti friptura și necesită curățare după fiecare utilizare.

2.Alege un grătar cu gaz dacă aveți un buget mai mare. Grilele cu gaz sunt alimentate cu propan lichid sau gaz natural și vă oferă un control mai bun al temperaturii. Puteți obține un grătar cu gaz de bună calitate de la aproximativ 800 de lei la aproximativ 2.000 ron. Există gratare pe gaz acolo cu preturi de mii de lei, dar chiar dacă chiar vrei să-ți impresionezi vecinii, grill-urile pe gaze mai scumpe în calitate. Această opțiune poate fi mai scumpă, dar necesită un pic mai puțin timp și efort.

3.Alegeți un grătar electric dacă locuiți într-un complex de apartamente. Grill-urile electrice sunt excelente pentru cei care nu au grijă să se ocupe de inconvenientele legate de grill-ul tradițional. Grilele cu gaz și cărbune oferă mai multă aromă, dar pot necesita câteva produse și pași diferite. Cu grătarele electrice, pur și simplu îl conectați într-o priză și sunteți gata de a prepara friptura.

4.Mergi pe un grătar cu afumătoare. Afumătoarele încetinesc perioada de gătit în cantități mari de alimente pe o perioadă mai lungă de timp, și dau aromă deosebită fripturilor. Afumătoarele sunt mult mai mari decât grătarul mediu și pot funcționa electronic sau pot fi alimentați cu cărbune sau gaz propan.

5.Rețineți că există și alte opțiuni. În timp ce carbune, gaz, electric și gratarele cu afumătoare sunt cele mai populare, există mai multe alte tipuri de grătar care ar putea potrivi nevoilor dvs. mai bine. Alte tipuri de grătar sunt:
Hybrid: un grătar care poate folosi propan într-o zi și carbune în următoara zi.
Pelet: un grătar care funcționează la fel ca un grătar de cărbune, dar utilizează, în schimb, pelete din lemn.
Portabil: un grătar mobil, ideal pentru camping, și vine fie pe gaz, cărbune, fie electric.

Decideți mărimea gratarului de exterior

gratar outdoor pentru gradina

1.Mergi pe un gratar mare dacă găzduiesti frecvent petreceri sau ai frecvent oaspeti. Obținerea unui grătar mai mare va reduce la minimum timpul de gătit pentru grupele mari și va permite tuturor să mănânce în același timp. Dacă intenționați să gătiți pentru mulți oameni dintr-o dată, 400-500 de centimetri este o dimensiune bună.

2.Achiziționați un grătar mai mic dacă nu aveți mult spațiu pentru amplasament. Nu uitați să măsurați zona pe care intenționați să o preparați înainte de a selecta unul. Gratarele vin în toate formele și dimensiunile, iar unele chiar au capacități mobile. Indiferent dacă aveți o curte mare sau un terasă de apartament, ar trebui să găsiți ceva care să se potrivească spațiului dvs.

3.Obțineți un grătar mai mare pentru a găti bucăți mai mari de carne în mod eficient. Bucăți mai mici de friptură, carne de pui și legume pot fi făcute la grătar cu un grătar mai mic, fără probleme. Dacă sunteți interesat să gătiți bucăți de carne mai mari, cum ar fi coaste întregi de porc, veți avea nevoie de ceva cu o suprafață mai mare.

Acordați prioritate pentru anumite caracteristici la gratar de gradina

1.Alegeți un grătar de gradina cu rafturi. Un grătar cu rafturi este foarte util oricărei gospodării, nu ați fost frustrat că nu aveți unde să așezați sau să pregătiți fripturile?. Obțineți un grătar cu rafturi robuste pe laturi pentru a satisface această necesitate de depozitare.

2.Alege un model de grătar cu termostat încorporat pentru a evita arderea fripturii. Fiind capabil să spună că temperatura interioară a grătarului este în orice moment un avantaj important. Carnea este deosebit de sensibilă la temperatură, deci cu cât sunteți mai conștienți de ea, cu atât va ieși mai bine carnea.

3.Achiziționați o husă de protecție pentru grătar pentru a vă păstra grătarul. Protejarea grătarului este o investiție demnă pentru că va prelungi durata de viață a grătarului dvs., protejându-l de intemperii. Du-te pentru un vinil neilustrat, poliester, pânză de ulei, sau acoperă cu nylon acoperit de vreme.
Este deosebit de necesar să obțineți un capac în cazul în care grătarul dvs. este fabricat din oțel inoxidabil, pentru că vă va proteja grilajul de la șoc.

4.Asigurați-vă că grătarul dvs. de gaz are cel puțin două arzătoare din oțel inoxidabil sau din alamă. Având cel puțin două arzătoare vă permite să aveți una oprită și unul pe pornit. Este mai bine dacă puteți cumpăra un grătar cu mai mulți arzătoare, deoarece acest lucru vă va permite să aveți zone diferite de căldură, care pot fi utile atunci când se prepară mai multe tipuri de alimente la un moment dat. Rămâneți departe de arzătoarele din aluminiu și fontă, deoarece ruginesc și corodează ușor.

5.Cumpărați un coș special pentru pregătirea legumelor. Poate fi foarte dificil sa gatesti legume si anumite tipuri de fructe de mare, cum ar fi crevetii, fara să cadă in flacara sau pe cenusa. Obținerea acestui accesoriu împreună cu gratarul în sine va împiedica acest lucru să se întâmple.

6.Stai departe de caracteristicile inutile și complicate dacă ești un începător. Mai ales dacă sunteți la primul grătar profesional, gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra grătare complexe cu afumătoare etc, startere electrice de cărbune și rotisoare. De cele mai multe ori, aceste caracteristici provoacă mai multă frustrare decât merită.

Recomandare gratar de gradina de exterior

Gratar carbune Tennessee

gratar de gradinaUn gratar la pret accesibil ideal pentru curte. Este destul de mobil pentru a fi amplasat oriunde în grădină.

Este prevăzut cu o mică măsuță pentru a tine friptura sau pentru a o marina/condimenta la fața locului.

Funcționează pe cărbuni, are capac cu setarea nivelului de aerisire pentru a permite setării a temperaturii dorite, conține și un termometru ce indică temperatura din interiorul gratarului.

Este destul de ușor de întreținut, dar recomandăm curățirea lui după fiecare utilizare.

Avantaje:

 • prețul decent
 • are pervaz pentru asezarea vaselor
 • capac solid
 • poate fi usor de transportat
 • afumatoare

Dezavantaje:

 • puțin cam micuță suprafața pervazului

Gratar pe gaz LANDMANN

Iată și un model de gratar pe gaz pentru gradină. Este prevăzut cu 2 suprafețe/rafturi pe laterale pentru a tine vasele cu mâncare, termometru si 3 arzatoare.

În plus dispune și de un dulăpior de depozitare. Este la fel ca gratarul anterior dotat cu 2 rotițe pentru a fi ușor de mutat/depozitat.

Arzătoarele sunt foarte puternice, fiecare de 3.2kw, echivalentul arzătoarelor de aragaz de tip WOK.

Este din inox și vopsit electrostatic.

Poate atinge temperatura de peste 400 de grade, ceea ce înseamnă că puteți pregăti orice tip de mâncare la el.

Suprafața de gătire este cam micuță, dar pentru o familie și câțiva invitați face față cu brio.

Avantaje:

 • are 2 rafturi laterale (unul cu incălzire)
 • are dulăpior
 • ușor de transportat
 • poate fi usor de transportat

Dezavantaje:

 • suprafața mică a gratarului

Grătar cu afumătoare

Nimic nu se compară cu carnea afumată, cel mai bun sfat este să vă pregătiți din timp pentru un weekend cu prietenii, pregătiți carnea cu o seară înainte și puneți-o la afumat la prima oră pentru a fi gata când ajung invitații.

Este foarte bine construit , din materiale de calitate, dar nu înseamnă că nu va trebuie o prelată specială pentru a-l întreține. Dacă o să îl lăsați în grîdină expus o să apară rugină pe anumite locuri.

Ideal este să-l depozitați în camera tehnică a casei sau în garaj.

Dispune de termometru, coș de eliberare a fumului și un mic raft frontal. Ce este drept, puteți pune un vas si deasupra afumătorii pe capacul ei.

Suprafața grătarului este foarte generoasă, așa că puteți pregăti fripturi de toate tipurile.

Afumătoarea face toți banii. Recomandăm de asemenea câteva termometre de tip sondă, pentru a monitoriza temperatura cărnii la interior.

Avantaje:

 • afumătoare de calitate
 • lungimea grătarului
 • cos evacuare fum
 • roți solide pentru transportare

Dezavantaje:

 • lipsă rafturi depozitare vase laterale

Gratar electric de gradina

Pentru cei puși pe grabă și care nu vor să piardă prea mult timp pentru prepararea unui gratar delicios, acest model se pliază foarte bine pentru această categorie de persoane.

Nu este ideal pentru petreceri de weekend cu mulți invitați, dar ideal pentru o familie cu 2-3 copii.

Are avantajul că se întreține ușor și prepară mancare fără prea mari bătăi de cap.

Nu este aroma similară cu friptura la grătar pe carbuni, dar nici foarte departe  nu este. Este foarte solid, cu 2 rafturi laterale ideale pentru a pune 2 vase de preparare a cărnii. Este destul de puternic pentru a prepara mâncarea foarte repede.

Grătarul este rotund, cam micuț dar cum am spus mai sus, îl recomandăm pentru anumite situații.

Capacul menține temperatura constantă în interior, ceea ce înseamnă că friptură va fi pregătită uniform.

Avantaje:

 • rapiditate pregatire friptura
 • solid
 • ușor de întreținut
 • ocupă spațiu mic de depozitare

Dezavantaje:

 • suprafață mică a grătarului
Tags

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close