Electrocasnice mici

Storcatoare prin masticare sau centrifugare? Ce aleg?

Ghid alegere storcatoare prin masticare sau centrifugare

Storcatoare prin masticare sau centrifugare este subiectul zilei. Probabil vrei sa iti schimbi stilul de viata sau vrei pur si simplu sa alegi un mod sanatos prin care sa iti aprovizionezi organismul cu vitaminele necesare.

Storcatoarele sunt un mod sanatos de a-ti prepara sucurile in cel mai sanatos mod. Ele sunt de doua tipuri:

  • Storcatoare prin centrifugare
  • Storcatoare la rece (prin masticare) / storcatoare cu melc

Diferentele sunt destul de considerabile intre storcatoare prin masticare sau centrifugare.

storcatoare prin masticare sau centrifugare , ce aleg

Despre storcatoarele prin masticare

Un storcator de fructe si legume prin masticare de altfel este denumit procesul de stoarcere la rece. Au functia de a zdrobi si presa fructele si legumele cu ajutorul unui Melc (o spirala sub forma unui surub gros). Viteza de rotatie este mica, asta asigura operarea storcatoarelor intr-un mod silentios si cu consum foarte mic de energie si care scoate mai mult suc din ingrediente. Storcatoarele prin masticare la randul lor sunt si ele la randul lor de mai multe stiluri.

  • Storcatoare verticale
  • Storcatoare orizontale

Fiecare au avantaje si dezavantaje, pe care le vom explica mai jos.

Despre storcatoarele prin centrifugare

Aceste storcatoare au o razatoare si un filtru metalic. Asadar ca maruntirea fructelor si legumelor se face de razatoare iar filtrul are scopul de a separa sucul de pulpa ramasa de la maruntire.

De regula acestea se rotesc la viteze foarte mari, dar asta inseamna ca vor face si zgomot foarte mare. De cele mai multe ori acestea au 2 trepte de viteze de rotatii. Cel mai raspandit zvon este ca un storcator prin centrifugare incalzeste sucurile extrase si distruge nutrientii din suc. Nu este cazul, pentru ca nu produc atat de multa caldura pentru a distruge enzimele din sucuri.

Merita sa platesc mai mult pentru storcatoarele prin masticare?

Totul depinde de gustul fiecaruia si de nutritia lui. Principalul scop este sa asiguri organismului vitaminele, mineralele si enzimele de care ai nevoie.

Storcatoarele la rece ofera mai multe optiuni din privinta filtrarii sucului, pot veni cu site speciale care permit pulpei fructelor sa treaca prin sita daca va plac sucurile cu putina pula.

Gustul sucului comparativ cu cel obtinut de la storcatoarele prin centrifugare este putin diferit, majoritatea utilizatorilor sunt in favoarea storcatoarelor la rece prin masticare.

Mai multe substante nutritive

Din acest punct de vedere sunt incerte dezbaterile despre storcatoare prin centrifugare sau masticare.

Depinde si de enzimele care se gasesc in ingredientele pe care le pui. Unele produse ofera rezultate mai bune la centrifugare, altele pot oferi rezultate bune cu storcatorul cu melc.

Oxidarea sucului facut in storcatoare prin masticare sau centrifugare

Este o diferenta, cand vine vorba despre procesul de oxidare. Enzimele si nutrientii incep sa se deterioreze cand sunt expuse oxigenului.

Daca ati observat cand muscati dintr-un mar si lasati cateva minute marul, veti observa ca incepe sa capete o culoare ruginie pe locul unde ati muscat, acela este procesul de oxidare. La fel se intampla si in cazul storcatoarelor.

Storcatoarele la rece incetinesc acest proces de oxidare, prezervand astfel enzimele si nutrientii. De aceea si gustul sucului va fi mai bun comparativ cu sucurile produse prin centrifugare.

Storcatoarele prin masticare produc mai mult suc si pulpa este mai uscata

Cele mai bune storcatoare prin masticare ajung sa scoata cu pana la 20% mai mult suc comparativ cu cele cu centrifuga. Asta inseamna ca iti salveaza din banii cheltuiti pe fructe si legume, cantitativ vorbind. Asta inseamna ca dintr-un kg de mere veti avea la final mai mult suc.

Mai silentioase si usor de curatat

Si la acest capitol storcatoarele prin masticare sunt superioare. Viteza de rotatie fiind mica, acestea vor fi mai silentioase. Cat despre curatarea lor, majoritatea au piese lavabile care se pot spala la masina de spalat vase.

Dezavantaje storcatoare prin masticare

Singurul dezavantaj este pretul, fiind putin mai ridicat comparativ cu storcatoarele prin centrifugare. Si gura de alimentare cu fructe este mai ingusta, ceea ce inseamna ca veti fi nevoit sa taiati fructele si legumele in cubulete. Deci timpul de preparare a sucului este putin mai mare.

Deci, ce aleg intre storcatoare prin masticare sau centrifugare?

Noi va recomandam storcatoarele prin masticare cu melc la rece. Avantajele sunt mult mai mari comparativ cu cele prin centrifuga. Dar daca pretul este tot ceea ce conteaza am scris un articol in care recomandam si cateva modele de storcatoare prin centrifugare AICI.

Recomandare storcatoare de fructe prin masticare

Tefal Infiny Juice

recomandare storcator de fructe

Un storcator de fructe la rece cu melc ideal, cu materiale de constructie de cea mai buna calitate. Carcasa foarte solida si cu piese lavabile la masina de spalat vase.

Acest storcator de fructe solid masticant stoarce o cantitate bună de suc din tot ce ați pus – fie că este vorba de fructe sau legume. Este, de asemenea, foarte liniștit și, de fapt, destul de rapid pentru un storcător „lent”.

Montarea / demontarea e simpla si rapida. Piesele storcatorului se spala foarte usor dupa folosire. Functionarea e intr-adevar silentioasa.

Sucul produs e mai gustos si mai consistent decat cel obtinut prin centrifugare. Starea neoxidata i se pastreaza nealterata ore in sir, prin depozitare in frigider.

Storcator orizontal cu melc prin masticare

recomandare storcator cu melc prin masticare orizontal

 

Iata si un model orizontal foarte bun de storcator la rece. Acest model are gura de alimentare cu fructe si legume destul de mare, ceea ce va reduce timpul de preparare. Este super silentios, puteti sa il folositi dimineata fara a trezi toata familia si vecinii. Containerul de suc este de un litru, aparatul este destul de ingust, fiind foarte usor de depozitat. Se curata foarte usor.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close